Noin puolitoista vuotta sitten kirosin blogissani omaa kyvyttömyyttä urheiluun. Miten kävikään? No, ei siitä silloin mitään tullut.

Nyt on taas tullut se aika vuodesta kun lumet sulavat että kroppa käskee urheilemaan. Nyt aikaisemmin kirottu keskivartalopyöreys on kohtalaisen hyvin poissa ja paino on enää 2-3 kiloa tavoitepainon yläpuolella. Mutta mistä se motivaatio?

Apuun kaivetaankin siis nörttipisteitä tuottavat välineet: Nokian SportsTracker GPS-pohjaisella reittitallennuksella joka tallensi esim. sunnuntaisesta lenkistäni yli 2000 GPS-koordinaattia nopeuden ja korkeuden kera. Tähän kun lisätään vielä sosiaaliset urheilupalvelut, kuten HeiaHeia, saadaan aikaan nörtille kunnon motivaatiokeino. Jos ei urheile, ei tule dataa, eikä tule päivitettävää nettiin.

Kun HeiaHeia vielä mahdollistaa tiedon viemisen suoraan Facebookiin ja Twitteriin, on Urheilu 2.0 valmis!

Täydellisesti nörtti-minääni tilanne ei vielä hivele, sillä HeiaHeian puute on datan vähyys mitä palveluun voi syöttää; mahdollisuudet analysointiin ovat hyvin pienet. SportsTrackerin verkkopalvelu taas kerää kyllä dataa suoraan päätelaitteesta todella näppärästi, mutta verkkopalvelu onkin sitten hyvin kaukana näppärästä. Harkinnassa tällä hetkellä onkin Garmin Forerunner 305 jonka datasta olisi sitten näppärä omilla työkaluilla tehdä hienoa analytiikkaa.

Näin katsos pistetään nörtti liikkumaan!