Vuodatus.net:n päivityksen jälkeen tilanne on ollut erikoinen: toki bugeja on ollut korjattavana kasa ja tukipyyntöjen määrä on ollut välillä hyvinkin korkea, mutta silti aikaa on ollut käytettävissä ihan siedettävästi. Pakostakin eteeni on tullut sitten hetkiä jolloin pysähdyn miettimään "mitä seuraavaksi?"

Ideoita on ollut paljon, ja osaa onkin jo toteutettu hyvinkin pitkälle kuten mahdollisuutta mikrobloggaukseen. Nyt kuitenkin piti pakosta oikein pysäyttää itsensä miettimään tulevaa kehitystä. Haasteena nyt on että selvästi haluaisin tehdä Vuodatus.net:stä sosiaalisen median Sveitsin armeijan linkkuveitsen. Yksittäinen sivusto joka tekee kaiken sosiaaliseen mediaan liittyen.

Tähän liittyy nyt se ongelma että tämä ei välttämättä ole hyvä idea, varsinkin jos toteutusten kanssa hätäillään. Toki yksi palvelu voi täyttää useamman tarpeen, mutta palvelun toiminnan, käyttöliittymän ja selkeyden vuoksi asiassa täytyy olla varovainen. En halua tilannetta jossa sisäänkirjautuneena käyttäjälle näytetään 20 eri kohtaa josta voi hallinoida 47:aa eri asiaa. Ja jos käyttäjä käyttäisi esim. vain tiettyä ominaisuutta, ei hän mielellään varmaan näkisi hallintatyökaluja hänen mielestään turhille ominaisuuksille. Tässäpä haastetta taas kerraksi.

Nyt pitikin tehdä päätös vetää hieman henkeä ja lähteä "back to the basics" hengellä uppoutumaan perusominaisuuksien niihin parannuksiin jotka vielä puuttuvat. Ja sen jälkeen piirtää paperille mitä seuraavaksi.

Jos vain malttaisi.