Muutama viikko sitten törmäsin Wiredin artikkeliin "Twitter, Flickr, Facebook Make Blogs Look So 2004."

Nyt bloggaus on nähtävästi passé. Ei olekaan enää trendikästä kirjoittaa blogia, vaan todelliset maailmaamullistavat virtuaalimullistukset tehdään Jaikulla, Twitterillä ja muilla mikrobloggaus-palveluilla ja Facebookin virtuaaliläsnäolo tuo parempia tuloksia kun bloggaus.

Varsinkin seuraava katkelma aiheutti minussa aikamoista hämmennystä:

Bloggers today are expected to write clever, insightful, witty prose to compete with Huffington and The New York Times.

Nyt ensimmäiseksi varmaan minun pitää pyytää anteeksi kaikilta: kirjoitukseni eivät koskaan ole yltäneet esimerkiksi Helsingin Sanomien pääkirjoituksen tasolle, ja eiköhän Suomen Kuvalehden kaikki artikkelit ole paremmin kirjoittettuja ja mielenkiintoisempia kun blogimerkintäni. En vain aikaisemmin tiennyt että bloggauksen on tarkoitus suoraan kilpailla toimitetun sisällön kanssa.

Itse näen että bloggaus on parhaimmillaan nyt. Nyt kun siitä on tullut arkipäivästä, ei sen tarvitse olla enää pienen sisäpiirin harrastus. Eikä se, että vieressä joku kirjoittaa nettipäiväkirjaa, vähennä yhtään sen hyvin kirjoitetun poliittisen blogin arvoa. Kyllä ne hyvät blogit aina itsensä pinnalle löytävät, siitä pitää huolen blogeissa toimiva suosittelu.

Vai oliko tämä kirjoitus nyt niin 2007?